Projecten van de Verf Brigade

Onderstaand zijn een aantal voorbeelden van afgeronde projecten en een korte uiteg van de opdracht.

 

Sporthal Theothorne in Dieren

Verfbrigade 2017 - VVO
2017 Theothorne Dieren

In samenwerking met Rhedense Instelling voor Kunst en Cultuur (RIQQ) heeft de Verbrigade in een participatie project met buurbewoners de achterzijde van sporthal Theothorne voorzien van een grote muurschildering. Voor het ontwerp heeft de Verfbrigade input gekregen vanuit de buurbewoners en is in samenspraak dit ontwerp tot stand gekomen. Veel elementen uit de omgeving zijn hierin terug te vinden.

Damwand VVO

Verfbrigade 2017 - VVO
2017 Damwand VVO Velp

De Voetbalvereniging VVO in Rozendaal had al geruime tijd een sobere grauwe damwand aan de korte zijde van een van de velden staan. Dit loonde zich uitstekend voor een schildering. Zo heeft de Verfbrigade een ontwerp gemaakt in de clubkleuren van VVO. Centraal achter het doel staat het logo en de naam van de club. Aan weerszijden daarvan staan dynamische voetballende figuren. Bij wedstrijden beginnen ze voortaan met een 1-0 voorprong.

Pand 31 in Dieren

Verfbrigade 2017 - Pand31
2017 Pand31 Dieren

Pand31 is het pand waar de buurtvereniging van de wijk Stenfert in Dieren alle activiteiten voor de buurt organiseerd. De secretaris had deze wand beschikbaar weten te stellen als aanloop naar een groter project elders in Dieren. Omdat er vaak mensen zitten en de ruimte zelf niet heel groot is, hebben we het ontwerp niet te heftig gemaakt. Maar alleen een hert is dan ook weer wat saai. Zo zijn we tot een ontwerp gekomen dat wél opvalt, maar niet stoort.

Jongeren ontmoetingsplek (JOP) Bemmel

2016 JOP Bemmel

Een door jongeren eigenhandig gebouwde hangplek (Jongeren ontmoetingsplek) was toe aan een opfrisbeurt. Aan de Verfbrigade de opdracht om samen met de jongeren, die gebruik maken van deze plek, een ontwerp te maken die aansluit bij hun wensen. Na veel input van de jongeren te hebben verwerkt is bovenstaand ontwerp ontstaan. De rood-geel-groene achtergrond is aan alle zijden doorgetrokken. Waarbij ook de jongeren zelf hebben mee geholpen de cijfers van het kerngetal van Bemmel (0481) in te kleuren. Doordat de hangplek tegenover het gemeentehuis staat is in het ontwerp daar ook rekening gehouden.

Bouwschutting Musis Arnhem

2016 Musis Arnhem

Voor de aanbouw van een nieuwe zaal aan de achterzijde van Musis in Arnhem werd rondom de bouwplaats een grote bouwschutting geplaats. Aanvankelijk zouden hier eerst doeken met een artist impression worden geplaatst. Echter kwam al snel het idee om een deel van de schutting door kunstenaars te laten schilderen. Zo werd ook de Verf Brigade gevraagd een stuk van 12,5 meter te voorzien van een beeld. We hebben volledig de vrije hand gekregen in het ontwerp met als enige restrictie dat er een verband met 'muziek' werd gemaakt. Omdat het café/restaurant deel van het Musis dat Café Mahler heet was al snel het idee geboren om deze man ook een gezicht te geven in plaats van enkel een bekende naam. Het logo van Musis is in het rood op de achtergrond aangebracht waarbij de letters tot muziekinstrumenten zijn verwerkt. De graffiti piece die er weer overheen staat geeft het geheel een eigentijdse lading.

Supportershome Vitesse

2016 Supportershome Vitesse

De lege wand van 12x4 meter in het supportershome van de Arnhemse voetbalclub Vitesse was toe aan een schildering die verwees naar vroegere tijden van Vitesse. Toen de club nog geen groot Gelredome had maar op Monnikenhuize de wedstijden speelde. Zo is er een ontwerp ontstaan die met diverse elementen je terug neemt in de tijd. Zo is er het portret van Bert Jacobs (oud speler en trainer) in opgenomen. Het schild van Vitesse 1892 en Vitesse zelf uitgevoerd in de typografie die op het oude clubblad altijd prominent op de cover stond. Schilderachtige elementen wisselen zich af met abstracte vormen die de karakteristieke tribune van het oude stadion weergeeft.